Energy efficiency Blagoevgrad
Език / language / Язык:    
+359 879 313 161    Понеделник - Петък: 8.00 - 17.00

Въвеждане на мерки за енергийна ефективност - гр. Благоевград


Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда с адрес: гр.Благоевград, ул. „Христо Татарчев” №10 по проект: „Енергийно обновяване на българските домове”

Жилищната сграда е въведена в експлоатация през 1962 година, състои се от подземно ниво, три еднотипни жилищни нива с по два апартамента на етаж. Конструкцията на сградата е монолитен стоманобетонов скелет, с ограждащи външни стени от плътни тухли. Покривът е скатен с дървена носеща конструкция и покритие от етернитови плочи.
За достигане на националните стандарти за енергийна ефективност са извършени следните енергоспестяващи мерки за сградата:

Подмяна на съществуваща стара дограма:
Извършена е подмяната на съществуващата стара дограма (дървена и метална) по апартаментите, неотопляемия сутерен и общите части на сградата с нови - петкамерени PVC профили със стъклопакет бяло/нискоемисионно стъкло, с обобщен коефициент на топлопреминаване на сглобения образец Uw=1,70 W/m2K.

Топлинно изолиране на външни стени:
Изпълнено е топлинно изолиране на външни стени с 50 мм топлоизолационен материал – ЕPS (експандиран пенополистирол), с коефициент на топлопроводност λ≤0,041 W/mK, положен от външната страна на стените с дюбели и лепило; Топлинно изолиране на бетоновата козирка на покрив с 30 мм топлоизолационен материал – ЕPS (експандиран пенополистирол), с коефициент на топлопроводност λ≤0,041 W/mK, положен от долната и горната страна на козирката с дюбели и лепило; Топлинно изолиране на страници на отвори на прозорци и врати с 20 мм топлоизолационен материал ЕPS (експандиран пенополистирол) ,с коефициент на топлопроводност λ≤0,041 W/mK; Полагане на фасадна силикатна мазилка.

Топлоизолация на покрив:
Изпълнено е цялостно разкриване на покрива, демонтаж на старото покритие от етернитови плочи и монтаж на битумни керемиди, усилване на покривната конструкция, полагане на пародифузна и пароконтролна мембрана, поставяне на топлоизолация 100 мм минерална вата) с коефициент на топлопроводност λ≤0,037 W/mK между дървените греди на скатната конструкция на покрива, обшиване с пожароустойчив гипсокартон, изпълнение на гипсова шпакловка. Подменени са ламаринените обшивки и поли, както и улуци и водосточни тръби. Изградена е соларна инсталация за подгряване на топла вода за битови нужди.


Възложител:
„ПРЕСТИЖ БИЗНЕС – 93’ ООД
Местоположение:
Гр.Благоевград , България
Период на реализация:
Октомври 2015г. – Ноември 2015г.
Роля на „Винстрой“ ООД в проекта
Главен изпълнител

Характер на работите

- Демонтажни работи – демонтаж на Алуминиева, PVC и дървена дограма, ламаринени обшивки,олуци, водосточни тръби и казанчета
- Бояджийски, мазачески и шпакловъчни работи
- Доставка и монтаж на PVC дограма
- Топлоизолация, включително мрежа и шпакловане, външна мазилка по фасади
- Топлоизолация покров включително – дървен материал,пародифузна мембрана, рулонна битумна хдроизолационна мембрана, битумни керемиди, пожароустойчив гипсокартон на конструкция, минерална вата
- Мълниезащитна система

Някои технически характеристики

В случай, че желаете да прегледате нашето удостоверение за добро изпълнение можете да го изтеглите от тук  

03ОТЗИВ

“ВИНСТРОЙ” ООД гр. Разлог разполага с много добре подготвен инженерно-технически персонал, квалифицирани работници, собствена механизация и автотранспорт и добра материално техническа база. Работата на фирмата се отличава с изключителна точност и отговорност. Стриктно спазва договорените срокове, финансови разчети и мерки за опазване на околната среда. Препоръчваме фирма „ВИНСТРОЙ” ООД като надежден партньор.

Фирма: „ПРЕСТИЖ БИЗНЕС – 93 ООД
Управител: / Георги Шапков/

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline