Jilishtna Sgrada
Език / language / Язык:    
+359 879 313 161    Понеделник - Петък: 8.00 - 17.00

Еднофамила жилищна сграда - град Благоевград


Ситуационно решение:

Проектът е изпълнен като самостоятелна свободно стояща сграда, разположена в северната част на имота в близост до уличната регулационна линия. Търсено е освобождаване на пространството от юг и едновременно с това удобна комуникационна връзка с улицата.

Пешеходният и автомобилен достъп е от север.За по голям комфорт на обитаване пред жилищният вход е заложена буферна зеленина и ажурна ограда изолирайки до известна степен улицата и придавайки на входа уют.За автомобилите е изпълнен гараж на кота -1.20 и едно открито паркмясто, разположено върху допълващото застрояване от изток.

Обемно-пространствено решение:

В основата на формообразуването е идеята да се създаде сграда с подчертано модернистичен характере,с чисти и ясни обеми,контактуващи помежду си,следвайки линията на терена и създавайки балансирана композиция. Друг основен аргумент при творческото търсене е прородната даденост –хълма Баларбаши в Благоевград,характеризиращ се с изразителна денивелация откриваща прекрасна гледка към града и околноста. За максималното възприятие на това обемите са изцяло отворени на юг.

Цялата сграда е подчинена на правоъгълна растерна система от плътни облицовачни елементи-панели “TRESPA”(вентилируема фасада), алуминиева окачена фасада с автоматични сенници и прозорци вписани в растера.

Сградата е съобразена с обемно-пространствените ограничения и изискуемите технически показатели за жилищни зони с преобладаващо ниско застрояване: максимална плътност 60%,височина на сградата H=10м и озеленяване 30%.

Функционално и архитектурно-композиционно решение:

Сградата е изпълнена на четири основни нива с прилежащите им полунива, като наи-долното е частично вкопано в терена, а част от най-горното е използваема покривна тераса с басейн. Тази вътрешна структура произлиза от динамиката на терена и концепцията за следването му.

Покривното пространство се състои от две зони покрита 9 (кота +4,60),на която е разположена лятна кухня,помещение за инвентар,тоалетна и открита част(кота +5,95 и кота +6,45)с басейн и зона за релакс с пергола.

Констукция:

Монолитна - стоманобетонови греди и колони, противоземетръсни шайби и плочи. Външните стени са от кухи тухли (четворки) 25см. Всички преградни стени са от решетъчни тухли 12 и 25см. Покривът е плосък с 10см. Топлоизолация и покритие от хидроизолация с минерална посипка.


Възложител:

Радослав Стефанов
Местоположение:
Гр.Благоевград , България
Период на реализация:
Май, 2014 г. – Ноември, 2014г.
Роля на „Винстрой“ ООД в проекта
Главен изпълнител

Характер на работите
- Изкопи-машинен и ръчен
- Кофражни работи
- Армировъчни работи
- Тухлена зидария
- Зидария с газобетон
- Циментова замаска
- Вик Инсталации
- Ел.инсталации

Някои технически характеристики
Показатели:
РЗП = 464,95 м2
ЗП = 165,10 м2
Пл = 35%
Кинт = 1.0
         
03ОТЗИВ

Всички извършени строително-монтажни работи са с много високо качество. Фирмата разполага с техника и инструменти, необходими за подобен род задачи, като същевременно дейностите се извършват в срок и съгласно нормативните изисквания. Оценявам фирма “Винстрой”ООД като високо надежден партньор и го препоръчвам безусловно.

Възложител:
/Радослав Стефанов/

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline