Energy efficiency Razlog
Език / language / Язык:    
+359 879 313 161    Понеделник - Петък: 8.00 - 17.00

Въвеждане на мерки за енергийна ефективностВъвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилна жилищна сграда.

Строителството е във връзка с въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилна жилищна сграда,град Разлог,ул. „Бяла река”№4. Сградата се състои от три входа, с по седем жилищни етажа, един полуподземен в които са ситуирани сервизни помещения-мазета и подпокривно пространство-„студен покрив”. Строителната система е ЕПЖС. Целта на строителството е сградата да се доведе до клас на еноргопотребление „С” според скалата на класовете на енергопотребление за видовете категории сгради. Това е постигнато като са изпълнени следните проектни решения:
Покрив - в студения покрив е положена минерална вата с дебелина 10см, като под и над минералната вата е положена пароизолация. Старата хидроизолация на покрива е премахната и положена нова битумна хидроизолация в два слоя. Над терасите и входовете на сградата, покривът е изпълнен от полиоретанови термопанели с дебелина 8см на дървена конструкция.

Сутерен - по тавана на сутерена са половени автоклавни плояи с дебелина 5см, входните врати на сутерена са подменени с метални с ГПУ=ЕI90 Фасади-обрушените участъци на фасадата са почистени и заздравени. Външните стени са топлоизолирани с EPS-10см, като от пожарозащитна гледна точка, са положени хоризонтални и вертикални ивици от каменна вата, съгласно наредбите. Всияки дограми различни от PVC са подменени с PVC с двоен стъклопакет, мазилката по фасадите е силикатна.Цокълът е изпълнен с мозаечна мазилка.

Входни пространства и стълбищни клетки-в общите части на трите входа са шпакловани и боядисани с латекс. Парапетите, вратите на асансьорите и металните капаци към покрива са ремонтирани и пребоядисани. Извършен е ремонт на силовата, слаботоковата, заземителна и мълниозащитна инсталации. Вертикалните щрангове на водопроводната инсталация са подменени напълно.


Възложител:
Община Разлог
Местоположение:
Гр.Разлог , България
Период на реализация:
Септември 2016г. – Декември 2016г.
Роля на „Винстрой“ ООД в проекта
Главен изпълнител

Характер на работите

- Изготвяне на проект
- Демонтажни работи
- Зидарии
- Полагане на мазилки и замаски
- Шпакловки
- Настилки
- Грундиране
- Боядисване
- Демонтаж на стара и монтаж на PVC дограма и Алуминиеви врати
- Хидро и топлоизолация
- Тенекеджийски работи
- ВиК инсталации
- Електро инсталации – силнотокови ; слаботокови; мълниезащитна и заземителна;

Някои технически характеристики
Показатели:
РЗП= 4600 м2
ЗП=570м2

В случай, че желаете да прегледате нашето удостоверение за добро изпълнение можете да го изтеглите от тук  

03ОТЗИВ

Всички дейности бяха изпълнени,професионално,качествено и в срок,съгласно клаузите на сключения договор и в съответствие с нормативните изисквания.Със своя опит и потенциал фирма „Винстой”ООД е отличен партьор за съвместна работа.

Кмет на Община Разлог 
/Инж.Красимир Герчев/

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline