Къща за гости с.Баня
Език / language / Язык:    
+359 879 313 161    Понеделник - Петък: 8.00 - 17.00

Къща за гости с.Баня,общ.Разлог


Проектът представлява,двуетажна жилищна сграда,на кота ±0,00 са разположени входно антре със санитарен възел и стълба за второто ниво.Непосредствено след предверието се намира обширна дневна с трапезария и обособена кухня със склад.На тази кота се разполагат още стая за гости със баня,релакс и спа зона със сауна и парна баня и техническо помещение.Изграденият гараж е достъпен от пространството между трапезарията и кухнята,през малко изолационно предеверие.Пред кухнята е изградена просторна покрита веранда с барбекю и външна кухня.На кота ±3.15 е ситуирано централно общо пространство(вестбюл)- втора дневна,от която са достъпни четири стаи за гости,като всяка от тях разполага със собствена баня и балкон.
ЗП на сградата на кота ±0,00 = 300 м2, от които:
Зп къща за гости =254,36 м2
ЗП покрита веранда =34,78 м2
Зп покрит вход =10,86 м2

ЗП на кота ±3.15 = 165,6 м2, от които:
ЗП балкони = 11,32 м2
Общият брой на местата за настаняване в къщата за гости е 10,разпределени в 5 стаи с двойни легла.
Носещата конструкция на сградата е стоманобетонова конструкция със шайби, с двускатен покрив с дървена носеща конструкция.Покритието на покривае от фиброциментови керемиди, с наклон 35%.
-Външните ограждащи стени са изградени от кухотели керамични тухли с дебелина 25см.Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см. и 25см.
-Топлоизолацията на сградата е изпълнена в съотвествие с нормите за проектиране,като външните ограждащи стени и конструктивни елементи са изпълнени от 12см. EPS,а основите са излолирани с 6см. XPS.Покривът се топлоизлира с 16цм. Минерална вата между ребрата.Дограмата е от алуминиеви профили с прекъснат термомост и троен стъклопакет. Фасадните плоскости са оформени съответно със дъшчена обшивка и вертикални елементи със суха каменна зидария.За оформяне на външните дограми са използвани дървени каси.Вътрешните стени са от вароциментова мазилка,гипсова шпакловка и съответните завършващи покрития-латекс,фаянс.Отоплението се извършва чрез термопомпа вода-вода и въздух-въздух и подово отопление на партера и конвектори в стаите за гости и втората дневна на кота ±3.15.Битовата гореща вода се осигурява от термопомпа, с разположен вътрешен модул в техническото помещение.Стоманобетоновите основи,контактуващи със терена,се хидроизолират с два пласта битумна хидрозолация по система на производител.Подовите настилки са както следва:гранитогрес в дневните,трапезарията,кухнята и антрето,двукомпонентна подова настилка в техническото помещение,подова керамика в санитарните и обслужващи помещения;Във всички стаи за гости дюшаме.Натилката на покритата тераса и терените е изпълнена от естествен цепен камък.Плочникът пред входа на къщата,външното стълбище и пътекатаса от естествен цепен камък.Настилката на балконите на кота ±3.15 е изпълнена от студоустойчив гранитогрес.Таваните ,когато са стоманобетонова конструкция,се изпълняват с вътрешна мазилка,гипсова шпакловка,грунд и покритие от латекс.Таваните по наклона на покрива са покрити с пожароустойчив гипсокартон на монтажна скара и финиш латекс.В санитарните помещения е изпълнен окачен таван от влагоустойчив гипсокартон на мотнажна скара и влагоустойчив латекс.

Възложител:

Венислав Йотов
Местоположение:
с.Баня, България
Период на реализация:
Май, 2017 г.
Роля на „Винстрой“ ООД в проекта:
Главен изпълнител

Характер на работите

- Изкопи-машинен и ръчен
- Кофражни работи
- Армировъчни работи
- Тухлена зидария
- Зидария с газобетон
- Направа на дървена покривна конструкция
- Покриване покрив с керемиди
- Топлоизолации и минерални мазилки
- Прозоречна дограма
- Циментова замаска
- Вик Инсталации
- Ел.инсталации

Някои технически характеристики
Показатели:
Плътност на застрояване:   30%,ЗП ≤ 331,5м2
Кинт.:   1.2 , РЗП ≤ 1236м2
Нк.К.:   10м
Показатели по проект:
Застроена площ:   300 м2 (27,1%)
РЗП сграда:   465,6 м2
Кинт.:   0,42
Нк.К.:   < 10 м
Площ на имота:   1105 м2
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline